Rosen-metodi

 
 


” Kehon tuntemukset ja tunteet liittyvät kiinteästi toisiinsa. Elämämme varrella kertyy paljon kokemuksia, jotka kohtaamme jännittämällä tahtomattamme lihaksia, jotta selviämme sen hetkisestä tilanteesta.

Nuo jännitykset muodustuvat pikkuhiljaa kroonisiksi emmekä havaitse niitä enää, vaan niistä on tullut normaali olotila, kipu ja jäykkyys ovat läsnä.

Rosen-hoidossa terapeutti muistuttaa kehoa koskettamalla kroonisesti jännittyneitä lihaksia niiden jännittyneestä tilasta ja kun se näin tulee tietoisuuteen, keholla on mahdollisuus rentoutua.

Kun lihasjännitys höllää, pääsee lihaksen aineenvaihdunta elpymään. Samalla se vaikuttaa koko kehon toimintaan, verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat, hengitys helpottuu ja virtaa vapaammin. Kun vanhoista ja turhaksi käyneistä jännityksistä voi hellittää, se lisää elinvoimaa käytettäväksi muuhun juuri tässä ja nyt.

Hoidon aikana tai myöhemmin asiakas voi muistaa tilanteen missä jännitys syntyi. Se voi tulla itkuna, nauruna tai ahaa-elämyksenä, mahdollisesti unessa. Ja jännitysten tietoisuuteen tuleminen ja niistä irtipäästäminen voi antaa aivan uuden ulottuvuudet itse kullekin. Ihminen on vapaampi tekemään uusia valintoja elämässään.

Rosen-menetelmä sopii aikuiselle.”

Lainaus Riitta Kivimäen artikkelista ”Rosen-menetelmä, tie eheyteen ja hyvinvointiin”.

     

”Kysymys on muutoksesta - henkilöstä,  joka luulemme olevamme -henkilöksi,  joka todella olemme.”
Marion Rosen

”Kysymys on muutoksesta - henkilöstä,  joka luulemme olevamme -henkilöksi,  joka todella olemme.”

Marion Rosen

Rosen-menetelmä on fysioterapeutti Marion Rosenin 30-vuoden aikana kehittämä menetelmä, jolla voidaan tunnistaa ja helpottaa kehon lihasjännityksiä.